Výpredaje vyradených kníh priniesli svoje ovocie

05.03.2013 Prievidza

Súčasťou Kultúrneho a spoločenského strediska je Mestská knižnica Mikuláša Mišíka, ktorá spolu so svojimi tromi pobočkami zabezpečuje knižnično-informačné služby pre obyvateľov mesta Prievidza. Pretrvávajúcim problémom bola obnova knižného fondu, ktorá sa pre nedostatok finančných prostriedkov mohla realizovať len vo veľmi obmedzenej forme alebo vďaka darom od čitateľov a podporovateľov.

"Keďže sme chceli prinášať našim čitateľom zaujímavé aktuálne knižné tituly, rozhodli sme sa riešiť túto situáciu prostredníctvom výpredajov vyradených kníh, z ktorých výťažok bude použitý práve na nákup novej literatúry", hovorí riaditeľka Kultúrneho a spoločenského strediska, Petra Štefániková. Počas minuloročných štyroch výpredajov vyradených kníh z knižnice sme vďaka všetkým, ktorí si kúpili knižku, nazbierali spolu 632,60 €. K tejto sume sme pridali ešte približne raz takú sumu získanú z rôznych projektov. Celkovo sme mohli touto cestou zakúpiť nových 230 publikácii do troch našich pobočiek.

Ďakujeme zároveň všetkým, ktorí sa rozhodli podporiť tento zámer a zakúpili si niektorý z knižných titulov. Zároveň avizujeme najbližší výpredaj ďalších vyradených kníh, ktorý bude od 7. do 9. marca v Dome kultúry v Prievidzi. Výťažok z neho poputuje opäť na obnovu knižného fondu Mestskej knižnice M. Mišíka. Tešíme sa na Vás!
Petra Štefániková
 

Vyberte región